Pizza



 60 dkg liszt
1,5 dl tej
4 dkg élesztő
1 teáskanál cukor

60 ml olívaolaj
2 dl víz
 Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe öntjük az élesztős tejet és az olívaolajat, majd a langyos vizet. Megsózzuk és alaposan kidolgozzuk, a tészta lágy, könnyen dagasztható kell legyen ha szükséges még egy kevés vizet adhatunk hozzá. Mikor összeállt, letakarva 45 percen át kelesztjük, majd újra átgyúrjuk és két-három részre osztjuk, attól függően mekkora tepsiben szeretnénk sütni. A tésztákat vékonyra nyújtjuk és olajozott tepsibe tesszük. A tetejét több helyen megszurkáljuk, így nem fog felpuffadni sütés közben. 180 fokos sütőben 5 percig sütjük, majd kivesszük, erre azért van szükség, hogy a felső részének is kellemes íze legyen. Megkenjük fűszeres paradicsomszósszal, ízlés szerinti feltétet teszünk rá.