60 dkg liszt
1,5 dl tej
4 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
só
60 ml olívaolaj
2 dl víz
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba
tesszük, a közepébe öntjük az élesztős tejet és az olívaolajat, majd a
langyos vizet. Megsózzuk és alaposan kidolgozzuk, a tészta lágy, könnyen
dagasztható kell legyen ha szükséges még egy kevés vizet adhatunk
hozzá. Mikor összeállt, letakarva 45 percen át kelesztjük, majd újra
átgyúrjuk és két-három részre osztjuk, attól függően mekkora tepsiben
szeretnénk sütni. A tésztákat vékonyra nyújtjuk és olajozott tepsibe
tesszük. A tetejét több helyen megszurkáljuk, így nem fog felpuffadni
sütés közben. 180 fokos sütőben 5 percig sütjük, majd kivesszük, erre
azért van szükség, hogy a felső részének is kellemes íze legyen.
Megkenjük fűszeres paradicsomszósszal, ízlés szerinti feltétet teszünk
rá.