Tojáskrém



6 keményre főtt tojás
3 ek majonéz
egy kis szeletke vaj
1 fél fej lila hagyma apró kockára vágva
1 gerezd fokhagyma
fél csokor petrezselyem zöld
só és frissen őrölt fehér bors ízlés szerint

Az apróra vágott hagymához hozzáreszelem a fokhagymát, besózom és állni hagyom amíg a tojások megfőnek.
A megfőtt tojásokat megpucolom, apróra vágom, hozzákeverem a fokhagymás hagymát, a majonézt, a vajat, borsozom, majd kézi habverővel össze keverem. (Tehetjük robotgépbe is és akkor szép egynemű állagot kapunk, de én ezt a darabos változatot jobban kedvelem.)
Ha alaposan összekevertem, beleszórom az aprított petrezselyem zöldet, villával átforgatom, ha szükséges még utána sózom, borsozom.
Friss kenyérrel, pirítóssal, puffasztott rizsszelettel kínálom!