1 csomag tészta
50 dkg csirkemell
4 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
1 tojás
15 dkg mozzarella
5 dkg füstölt sajt
20 dkg szalonna
1 teáskanálnyi rozmaring
petrezselyemzöld
só, bors
olaj
50 dkg csirkemell
4 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
1 tojás
15 dkg mozzarella
5 dkg füstölt sajt
20 dkg szalonna
1 teáskanálnyi rozmaring
petrezselyemzöld
só, bors
olaj
A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a húst felvagdossuk, sózzuk és
borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot majd kevés olajon megpirítjuk. A
tésztát leszűrjük és kiolajozott hőálló edénybe tesszük, hozzákeverjük a
húst is. A tejfölt, a zúzott fokhagymát és az apróra vagdosott
mozzarellát összedolgozzuk. A tejfölös keverék felét ráöntjük a húsos
tésztára és jól összeforgatjuk vele. A maradék tejfölhöz keverjük a
tojást, majd az étel tetején elsimítjuk. 180 fokon sütjük 10- 12 percen
át. Közben a szalonnát apróra vagdossuk és a füstölt sajtot is
lereszeljük. Az étel tetejére szórjuk, majd erre kerül az apróra
vagdosott petrezselyemzöld is és újabb 10 percen át sütjük. Hagyjuk egy
kicsit hűlni és szeletelhetjük.
forrás: