Magos pogácsa

2 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 kiskanál cukor
10 dkg margarin
45 dkg finomliszt
2 kiskanál só
1-1 evőkanál tökmag, napraforgómag, szezámmag  kedvünk szerint.
1 tojás a tetejére

A tejet langyosítsuk meg, a cukorral keverjük el, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és futtassuk fel. A lisztet szitáljuk meg egy tálba, beletesszük a sót és elkeverjük . A margarint hozzáadjuk és elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott  élesztőt. Jól megdagasztjuk . A jól  kidolgozott tésztába belegyúrjuk a magokat. Két részre osztva letakarva  megkelesztjük. Lisztezett deszkán kétujjnyi vastagra kinyújtjuk,  tetszés szerinti nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét  vagdossuk be , felvert tojással kenjük meg,  ha valaki gondolja, a tetejére is lehet magot tenni. Sütőpapírral borított sütőlemezre szépen rásorakoztatjuk őket, és 15 percnyi kelesztés után előmelegített sütőbe toljuk.  190 fokon  15-18 perc alatt süssük szép aranysárgára. Melegen és hidegen egyaránt nagyon finom kis csipegetnivaló.  Napok múlva is nagyon jó .