2 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 kiskanál cukor
10 dkg margarin
45 dkg finomliszt
2 kiskanál só
1-1 evőkanál tökmag, napraforgómag, szezámmag kedvünk szerint.
1 tojás a tetejére
A tejet langyosítsuk meg, a cukorral keverjük el, majd belemorzsoljuk az
élesztőt, és futtassuk fel. A lisztet szitáljuk meg egy tálba,
beletesszük a sót és elkeverjük . A margarint hozzáadjuk és elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Jól
megdagasztjuk . A jól kidolgozott tésztába belegyúrjuk a magokat. Két
részre osztva letakarva megkelesztjük. Lisztezett deszkán kétujjnyi
vastagra kinyújtjuk, tetszés szerinti nagyságú pogácsaszaggatóval
kiszaggatjuk. A tetejét vagdossuk be , felvert tojással kenjük meg,
ha valaki gondolja, a tetejére is lehet magot tenni. Sütőpapírral
borított sütőlemezre szépen rásorakoztatjuk őket, és 15 percnyi
kelesztés után előmelegített sütőbe toljuk. 190 fokon 15-18 perc
alatt süssük szép aranysárgára. Melegen és hidegen egyaránt nagyon
finom kis csipegetnivaló. Napok múlva is nagyon jó .