Hozzávalók:
150 ml tej5 evőkanál búzadara
2 evőkanál búzaliszt
3 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál étolaj
1 evőkanál vaníliás cukor
1 db citrom héja
1 marék mazsola
2 db tojás
A tetejére
1 teáskanál porcukor2 evőkanál lekvár
A tejet felmelegítjük. A mazsola és a tojás kivételével minden alapanyagot összekeverünk egy tálban.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét külön tálban habbá verjük. A sárgáját hozzáadjuk a tésztához.
A felvert habot óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
A serpenyőbe teszünk egy evőkanál olajat. Közepes lángon felforrósítjuk. A forró serpenyőbe beleöntjük a tésztát.
Ha
az alsó fele megbarnult, megfordítjuk, ahogy sikerül. Nem kell
megijedni, ha szakad. Ha mindkét fele megbarnult, fakanállal/spatulával
apró darabokra tördeljük. Ahol kell, a darabokat forgatjuk, pirítjuk még
picit, hogy ne maradjon nyers rész.
Porcukorral és lekvárral tálaljuk.