Császármorzsa

Hozzávalók:

150 ml tej
5 evőkanál búzadara
2 evőkanál búzaliszt
3 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál étolaj
1 evőkanál vaníliás cukor
1 db citrom héja
1 marék mazsola
2 db tojás 

A tetejére

1 teáskanál porcukor
2 evőkanál lekvár

A tejet felmelegítjük. A mazsola és a tojás kivételével minden alapanyagot összekeverünk egy tálban.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét külön tálban habbá verjük. A sárgáját hozzáadjuk a tésztához.
A felvert habot óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
A serpenyőbe teszünk egy evőkanál olajat. Közepes lángon felforrósítjuk. A forró serpenyőbe beleöntjük a tésztát.
Ha az alsó fele megbarnult, megfordítjuk, ahogy sikerül. Nem kell megijedni, ha szakad. Ha mindkét fele megbarnult, fakanállal/spatulával apró darabokra tördeljük. Ahol kell, a darabokat forgatjuk, pirítjuk még picit, hogy ne maradjon nyers rész.
Porcukorral és lekvárral tálaljuk.