Hozzávalók:
1 db csirkemell filé (kockára vágva)
1 kis fej vöröshagyma
20 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
20 dkg gomba (vagy szárított vargánya )
babérlevél ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
1 teáskanál mustár (ízlés szerint)
2 dl tejföl
1 csapott ek finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek napraforgó olaj
Az apróra vágott hagymát megdinsztelem, hozzáadom a
felkockázott leveszöldséget és a gombát, átpirítom. Beleteszem az apróra vágott
csirkehúst, felöntöm másfél liter vízzel, sózom, borsozom. Ha a hús félig
megpuhult, beleteszem a borsót. Ha készre főtt, tejszínnel és tejföllel
dúsítom, és hozzáadom fél citrom levét.