Bécsi sült túrós palacsinta

 
Palacsintához:
5 púpos evőkanál sima liszt
kb. 3 dl tej
  2 tojás
  2 dkg kristálycukor
csipet só
+ 1 evőkanál olaj a sütéshez
A töltelékhez:
25 dkg tehéntúró
5 dkg mazsola
2 evőkanál rum
3 evőkanál puha vaj
2 tojás
10 dkg porcukor
1 biocitrom reszelt héja
Az öntethez:
1 tojás
3 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tej

A tésztához a tojásokat összekeverjük a cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a lisztet és teljesen simára keverjük. Apránként hozzáadjuk a tejet is, és összekeverjük.  Amikor bevakartuk a tésztát, körülbelül 10 percig állni hagyjuk. A palacsintasütőt felforrósítjuk  kevéske  olajjal, majd egy kisebb merőkanálnyi tésztát elterítünk a sütőben, megsütjük a palacsinta mindkét oldalát.

Ezután jöhet a töltelék elkészítése: A töltelékhez a mazsolát megáztatjuk a rumba. A tojásokat szétválasztjuk.  Ezután a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk kevergetve a tojássárgákat, aztán a túrót, a reszelt citrom héját, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot, illetve a rumba áztatott mazsolát is. A palacsintákat megtöltjük a túrós töltelékkel, feltekerjük, és mindegyiket kettévágjuk középen. Egy 20×25 cm-es sütőtálat vajjal kikenünk, majd a palacsintatekercseket vágott felükkel felfelé sorban belehelyezzük a tálba kicsit ferdén egymásra helyezve.

Végül elkészítjük az öntetet: a hozzávalókat simára keverjük és a palacsintákra locsoljuk. Előmelegített sütőben 200 fokon  alsó-felső sütésen, vagy hagyományos sütőben  körülbelül 20 percig sütjük. Amikor az öntet picit megszilárdul és a palacsinták teteje aranybarna kezd lenni , akkor már jó.