Citromos bárányleves

50 dkg báránycomb
1 ek vöröshagymakrém
4 ek olaj
1 kk  fokhagymakrém
1-1 kk kakukkfű és tárkony
1 hegyes  zöldpaprika
2-2 sárgarépa
petrezselyemgyökér
4-5 csiperkegomba
15 dkg zöldborsó
2 dl tejföl
1 evők. finomliszt
1 kis citrom leve
 
 A húst lehártyázzuk, apró kockákra vágjuk, majd a vöröshagymakrémmel együtt, az olajon, lábasban megpirítjuk. A fokhagymakrémmel ízesítve is pirítjuk 1-2 percig. Bő 1,5 liter vízzel felöntjük, megsózzuk ízlés szerint  szelíden befűszerezzük, fölforraljuk. A paprikát egészben, a kétféle répát félkarikákra vágva adjuk hozzá. Lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt puhára főzzük.
A főzés vége felé először cikkekre vágott gombát, majd lecsöpögtetett borsót is belefőzzük most már . A tejfölt a liszttel simára keverjük, egy keveset a forró levesből – a sűrűje nélkül – belemerünk, majd a levest ezzel sűrítjük. Citromlével adjuk meg a végső zamatát.