50 dkg báránycomb
1 ek vöröshagymakrém
4 ek olaj
1 kk fokhagymakrém
só
1-1 kk kakukkfű és tárkony
1 hegyes zöldpaprika
2-2 sárgarépa
petrezselyemgyökér
4-5 csiperkegomba
15 dkg zöldborsó
2 dl tejföl
1 evők. finomliszt
1 kis citrom leve
A húst lehártyázzuk, apró kockákra vágjuk, majd a
vöröshagymakrémmel együtt, az olajon, lábasban megpirítjuk. A
fokhagymakrémmel ízesítve is pirítjuk 1-2 percig. Bő 1,5 liter vízzel
felöntjük, megsózzuk ízlés szerint szelíden befűszerezzük,
fölforraljuk. A paprikát egészben, a kétféle répát félkarikákra vágva
adjuk hozzá. Lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt puhára főzzük.
A főzés vége felé először cikkekre vágott gombát, majd
lecsöpögtetett borsót is belefőzzük most már . A tejfölt a liszttel
simára keverjük, egy keveset a forró levesből – a sűrűje nélkül –
belemerünk, majd a levest ezzel sűrítjük. Citromlével adjuk meg a végső
zamatát.