kis fej kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
olaj
2 dl tejföl
1 szem krumpli
2 pár virsli
só, őrölt bors
csipet majoranna
Először
is a vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon szép üvegesre
dinszteljük a zúzott fokhagymával, és hozzáadjuk a pirospaprikát majd
fel forraljuk kevés vízzel, a káposztát fel vágjuk csíkokra, vagy
kockákra és hozzátesszük a hagymás léhez. Még meg fonnyad a káposztánk a
kevés lével hozzá adjuk a felkockázott krumplit, sózzuk, borsozzuk,
majorannát is teszünk bele. Majd felöntjük kb 1 liter vízzel. Körülbelül
olyan 15-20 perc főzés után, amikor a krumpli is, meg a káposzta is
megpuhult, keverjük el a lisztet a tejföllel, engedjük fel egy merőkanál
levessel, keverjük csomómentesre, majd egy szűrőn át öntsük a levesbe. Ezután tegyük bele a levesbe a felkarikázott virslit és
pár perc után készen is van a finom levesünk.