Frankfurti leves

kis fej kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
olaj
2 dl tejföl
1 szem krumpli
2 pár virsli
só, őrölt bors
csipet majoranna

 Először is a vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon szép üvegesre dinszteljük a zúzott fokhagymával, és hozzáadjuk a pirospaprikát majd fel forraljuk kevés vízzel, a káposztát fel vágjuk csíkokra, vagy kockákra és hozzátesszük a hagymás léhez. Még meg fonnyad a káposztánk a kevés lével hozzá adjuk a felkockázott krumplit, sózzuk, borsozzuk, majorannát is teszünk bele. Majd felöntjük kb 1 liter vízzel. Körülbelül olyan 15-20 perc főzés után, amikor a krumpli is, meg a káposzta is megpuhult, keverjük el a lisztet a tejföllel, engedjük fel egy merőkanál levessel, keverjük csomómentesre, majd egy szűrőn át öntsük a levesbe.  Ezután tegyük bele a levesbe a felkarikázott virslit és pár perc után készen is van a finom levesünk.