Hozzávalók:
- 1 kg marhalábszár
- 3-4 ek zsír
- 50 dkg burgonya
- 3-4 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 csokor vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zellergumó)
- 1 db szárított csípős cseresznyepaprika
- 2 dl száraz vörösbor
- só
- csípős fűszerpaprika
- őrölt kömény
- babérlevél
- paprikakrém
A
marhalábszárat 1,5 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és
félretesszük pihenni. Apróra vágjuk a hagymát, a fokhagymát összezúzzuk,
a paprikát és a paradicsomot összedaraboljuk.
Egy
fazékban kevés zsíron megfuttatjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a
fokhagymát, a paprikát, a paradicsomot, a piros aranyat és a
köménymagot, majd a fűszerpaprikát. Felöntjük a borral és a marhahúst
hozzáadjuk. Az egészet megpörköljük, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy
ellepje. A babérlevelet és a cseresznyepaprikát is hozzáadjuk.
Felforraljuk, majd kis lángon gyöngyöztetjük.
A
burgonyát és a leveszöldségeket megtisztítjuk és felkockázzuk. Ha
megpuhult a marhahús, hozzáadjuk a leveshez a zöldségeket. Ha kell,
öntsünk még hozzá vizet.
- 1 db tojás
- liszt
- só
A csipetkéhez a tojásból a liszttel és sóval tésztát gyúrunk és egy konyharuhára csipegtetjük lisztes kézzel.
Ha a zöldségek is megpuhultak, akkor hozzáadjuk a csipetkéket és készre főzzük.