Hozzávalók:
- 350 g csirkemell filé
- 1 kis vöröshagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 1 kis fehérrépa
- 50 g zeller
- 40 g rizs
- 1 ek. napraforgó olaj
- 1 l csirke alaplé
- 2 tojássárgája
- 1 ek. kapor
- 200 g crème fraîche
- ½ citrom leve
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
A
húst megtisztítjuk és kockára vágjuk. A zöldségeket is megtisztítjuk és kockára
vágjuk. A rizst átmossuk és leszűrjük.
Olajat
hevítünk és a belerakjuk a zöldségekeet, a húst és a rizst kb. 5 percig
dinszteljüük, majd a levessel felöntjük. Kb. 25 perc alatt puhára főzzük.
A
tojássárgáját elkeverjük a créme fraiche-vel, és hozzákeverünk 2-3 merőkanál
forró levest, ezután hozzáöntjük a leveshez. Felforraljuk és levesszük a
tűzről. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
Tálaláskor
kaporral megszórhatjuk.