Kapros csirkebecsinált leves



Hozzávalók:
  • 350 g csirkemell filé
  • 1 kis vöröshagyma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 kis fehérrépa
  • 50 g zeller
  • 40 g rizs
  • 1 ek. napraforgó olaj
  • 1 l csirke alaplé
  • 2 tojássárgája
  • 1 ek. kapor
  • 200 g crème fraîche
  • ½ citrom leve
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
A húst megtisztítjuk és kockára vágjuk. A zöldségeket is megtisztítjuk és kockára vágjuk. A rizst átmossuk és leszűrjük.
Olajat hevítünk és a belerakjuk a zöldségekeet, a húst és a rizst kb. 5 percig dinszteljüük, majd a levessel felöntjük. Kb. 25 perc alatt puhára főzzük.
A tojássárgáját elkeverjük a créme fraiche-vel, és hozzákeverünk 2-3 merőkanál forró levest, ezután hozzáöntjük a leveshez. Felforraljuk és levesszük a tűzről. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
Tálaláskor kaporral megszórhatjuk.