Pásztortarhonya



50 dkg tarhonya
40 dkg burgonya
3 ek napraforgó olaj
10 dkg kolozsvári szalonna
15 dkg kolbász (füstölt)
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
2 teáskanál paprikakrém (fele lehet csípős)
1.5 tk só
2 teáskanál fűszerpaprika (púpos)
1 l víz

A krumplit meghámozzuk, karikára szeljük, a zöldpaprikát és a paradicsomot felszeleteljük.
A szalonnát felkockázzuk és kiolvasztjuk. A kolbász bőrét eltávolítjuk, majd felkarikázzuk.
A tarhonyát állandóan kevergetve az olajon világos barnára pirítjuk kb. 5-6 perc alatt. A pirított tarhonyára rászórjuk az őrölt paprikát, a víz felével (1/2 liter) felöntjük és hozzáadjuk a krumplit. Beletesszük sót, a piros aranyat, a felszeletelt zöldpaprikát és a paradicsomot.
A kiolvasztott szalonnát leszűrjük és 3-4 evőkanál szalonnazsírral meglocsoljuk a tarhonyát. Kb. 20-25 perc alatt megfőzzük, a vizet apránként pótoljuk úgy, hogy mire elkészül, ne fője el a levét, jó szaftos maradjon.
Mikor már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a kolbászkarikákat. A kolbásszal együtt kb. 5 percig főzzük.